Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
wtorek, 26 listopada 2024 06:30
Przeczytaj!
Reklama
Reklama

ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE

(Jastrząb) Zupa typu włoskiego, ryba po grecku, pulpety, sernik wiedeński, makowiec, lody, soki, ajerkoniak i pyszne swojskie bułeczki – to świąteczne menu wypróbowane przez uczestników kolejnych warsztatów kulinarnych organizowanych przez Gminny Ośrodek Kultury w Poraju. Szóste wydanie imprezy odbyło się w środę 5 grudnia.
Podziel się
Oceń

(Jastrząb) Zupa typu włoskiego, ryba po grecku, pulpety, sernik wiedeński, makowiec, lody, soki, ajerkoniak i pyszne swojskie bułeczki – to świąteczne menu wypróbowane przez uczestników kolejnych warsztatów kulinarnych organizowanych przez Gminny Ośrodek Kultury w Poraju. Szóste wydanie imprezy odbyło się w środę 5 grudnia.

 

Miłośnicy spędzania wolnego czasu przy kuchni spotkali się w budynku wielofunkcyjnym w Jastrzębiu by zgodnie z hasłem przewodnim warsztatów „urządzić Święta w nowym stylu”, a dokładnie mówiąc sprawdzić, jak będzie smakować to, co za kilka dni znajdzie się na ich świątecznych stołach. Można powiedzieć, że przy kuchni było „międzynarodowo, o czym świadczy np. obecność zupy po włosku, ryby po grecku czy sernika po wiedeńsku, ale i tradycyjnie – no bo jak podczas Świąt obyć się bez makowca czy ajerkoniaku.

 

- Możemy mówić już o stałej, zorganizowanej grupie uczestników, która jest obecna na każdym spotkaniu, od pierwszej edycji warsztatów. Ponadto chętnych do nauki trudnej sztuki gotowania przybywa nawet spoza terenu gminy Poraj. W nowym roku na pewno nie zabraknie kolejnych propozycji, a o szczegółach na pewno będziemy informować. Tą drogą pragnę podziękować wszystkim uczestnikom zajęć i prowadzącym nasze warsztaty, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. W ich imieniu, władz gminy i swoim życzę wszystkim wesołych ale też i smacznych Świąt - mówi dyrektor porajskiego GOK –u, Magdalena Ryziuk - Wilk. (rb)


ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE

ŚWIĄTECZNE INSPIRACJE


Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklamadotacje rpo
Reklama
KOMENTARZE
Autor komentarza: lisTreść komentarza: Brawo !!!Data dodania komentarza: 25.11.2024, 09:56Źródło komentarza: W centrum Warszawy stanie ferma norek – to część obchodów Dnia Bez FutraAutor komentarza: Zakazać farm futerkowychTreść komentarza: 21 listopada 2024 roku Sąd Okręgowyw Poznaniu utrzymał zaskarżony wyrok skazujący! Oskarżony został skazany na 8 miesięcy więzienia. Farma została zlikwidowana. Szczegóły na portalu otwarteklatkiData dodania komentarza: 22.11.2024, 17:28Źródło komentarza: W centrum Warszawy stanie ferma norek – to część obchodów Dnia Bez FutraAutor komentarza: wk...ny mieszkaniecTreść komentarza: BURMISTRZOWI I RADZIE MIASTA GRATULUJĘ ZIMOWEGO NIEDOŁĘSTWA. ŚNIEGU NAWALIŁO, A MIASTO PRAKTYCZNIE NIEODŚNIEŻONE. POMYŚLCIE JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ RUCH NA TYCH DROGACH GDY STANA SIĘ O POŁOWĘ WĘŻSZE. Dla mnie to zwyczajny inwestycyjny sabotaż.Data dodania komentarza: 22.11.2024, 08:06Źródło komentarza: MYSZKÓW. ROZPOCZĘŁA SIĘ REWITALIZACJA CENTRUM MIASTA. PRACE PODZIELONE NA ETAPY. JAK BĘDZIE WYGLĄDAĆ CENTRUM. ZDJĘCIAAutor komentarza: ilonkaTreść komentarza: zdecydowanie najwyższy czas na ten zakaz.Data dodania komentarza: 20.11.2024, 17:03Źródło komentarza: W centrum Warszawy stanie ferma norek – to część obchodów Dnia Bez FutraAutor komentarza: DziadekTreść komentarza: Od dawna czekałem na jakieś informacje o tej rewitalizacji. Dziękuję.Data dodania komentarza: 20.11.2024, 12:07Źródło komentarza: MYSZKÓW. ROZPOCZĘŁA SIĘ REWITALIZACJA CENTRUM MIASTA. PRACE PODZIELONE NA ETAPY. JAK BĘDZIE WYGLĄDAĆ CENTRUM. ZDJĘCIAAutor komentarza: Stary ObserwatorTreść komentarza: A MOŻE TO JEST TAK...??? MOŻE LEPIEJ POJECHAĆ W TYM CZASIE GDZIEŚ DALEKO...???Data dodania komentarza: 20.11.2024, 11:41Źródło komentarza: PRAWYBORY W KO: CZY TO ZDJĘCIE Z PRZYSZŁYM PREZYDENTEM?
Reklama
Reklama
Reklama