(Złoty Potok) 6 – 7 sierpnia na błoniach złotopotockich odbyła się XV edycja Święta Pstrąga oraz IV Festival Jazzu Tradycyjnego. Specjalnie dla przybyłych gości pokaz kulinarny przeprowadziła Magda Gessler. Najmniej skorzystał sam pstrąg, którego skonsumowano kilkaset sztuk.
Tegorocznym gościem specjalnym imprezy była Magda Gessler. Restauratorka, znana z programu Kuchenne Rewolucje przygotowała pstrąga na trzy sposoby: na błękitno, po baskijsku oraz faszerowanego kaszą perłową, cebulą i grzybami. Podczas imprezy nie zabrakło konkursów z rybą w roli głównej, zawodów wędkarskich, czy też konkursu kulinarnego organizowanego corocznie przez Hotel Kmicic. Po raz drugi odbył się także konkurs na najlepszą nalewkę. Atrakcjom kulinarnym, sportowym turniejom i zabawom dla najmłodszych towarzyszyły dźwięki Jazzu Tradycyjnego. Na festiwalowej scenie wystąpili następujący wykonawcy: Aleksander s Ragtime Band, Dariusz Ziółek Quartet, Five O Clock Orchestra, Ola Kubicka Kwintet, Angelika Kiepura – półfinalistka programu Mam Talent, Siergiej Wowkotrub Gypsy Swing Qaurtet oraz K. K. Blues Band. Impreza odbyła się przy wsparciu finansowym z UE w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013. (MB)
Napisz komentarz
Komentarze